تحصیل پیراپزشکی

10 / 10
از 1 کاربر

تحصیل رشته های پیرا پزشکی در خارج از کشور

در این نوشتار قصد داریم در مورد تحصیل پیراپزشکی در خارج از کشور اطلاعاتی را ارائه نماییم.

در ابتدا باید بگوییم که منظور از رشته های پیراپزشکی (تحصیل پیراپزشکی) چه رشته هایی هست. به طور کلی رشته هایی که با جان انسانها در ارتباط هستند ( به غیر از پزشکی و دندان پزشکی) به رشته های پیراپزشکی معروف می باشند.

رشته های پیراپزشکی (تحصیل پیراپزشکی) از تعدد بسیاری برخوردار هستند، و در دانشگاه های ایران در مقاطع کاردانی و کارشناسی و بالاتر تدریس می شوند. البته معمولا دانشگاه های خارج از کشور مقاطع کارشناسی و بالاتر در این رشته ها وجود دارد.

تحصیل پیراپزشکی

از اصلی ترین رشته های پیراپزشکی  (تحصیل پیراپزشکی) میتوان به رشته های زیر اشاره کرد.

  • پرستاری
  • مامایی
  • هوشبری
  • علوم آزمایشگاهی
  • بینایی سنجی
  • رادیو لوژی
  • اپتومتری
  • اتاق عمل
  • شنوایی سنجی
  • کارشناس پروتزهای دندانی
  • فیزیوتراپی
  • کارشناس بهداشت دهان و دندان
  • رادیولوژی

تحصیل در مقطع کارشناسی رشته های پیراپزشکی  (تحصیل پیراپزشکی) در ایران 4 ساله میباشد. و در دانشگاه های کشورهای دیگر نیز بین 3 تا 4 سال میباشد.

شرایط تحصیل پیراپزشکی

برای تحصیل پیراپزشکی متقاضیان ابتدا باید کشور مورد نظر خود را انتخاب نمایند. در انتخاب کشور برای ادامه تحصیل نکاتی باید در نظر گرفته شود که این نکات را میتوان به صورت زیر خلاصه کرد.

1. کیفیت دانشگاهی که تحصیل در آن صورت میگیرد.

2. هزینه دانشگاه و کشوری که تحصیل انجام میشود.

3. توجه به این نکته که دانشگاه محل تحصیل مورد تایید وزارت بهداشت و آموزش پزشکی ایران باشد؛ تا مدارک تحصیلی شخص بعد از فارغ  التحصیل شدن در ایران ارزیابی شود.

4. توجه به این نکته که کشور مورد نظر برای ادامه تحصیل از نظر شرایط پذیرش نیروی کار خارجی برای رشته های پیراپزشکی (تحصیل پیراپزشکی) به چه صورت میباشد. منظور از این مطلب این است که شخص متقاضی تحصیل در خارج از کشور برای رشته های پیراپزشکی باید توجه داشته باشد که آیا امکان اخذ کار و اخذ اقامت در کشور محل تحصیل خود را دارد. این مسئله از این نظر اهمیت دارد که شخص متقاضی خواستار دریافت اقامت در کشور خارجی باشد.

لازم به ذکر است که رشته های پیراپزشکی (تحصیل پیراپزشکی) در همه کشورهای جهان به یک صورت نمیباشد. به عنوان مثال در کشور کانادا و یا کشور استرالیا رشته مامایی وجود ندارد و به جای آن پرستار زنان وجود دارد و یا همینطور رشته اتاق عمل در بسیاری از کشورها با عنوان پرستار اتاق عمل وجود دارد.

امروزه برخی از رشته های پیراپزشکی(تحصیل پیراپزشکی) از نظر بازار کار اهمیت بیشتری را دارا میباشند. به عنوان مثال رشته های پرستاری، فیزیوتراپی و همچنین رشته علوم آزمایشگاهی در بسیاری از کشورهای جهان از بازار کار خوبی برخوردار هستند و بسیاری از کشورها به نیروهای پرستاری و سایر رشته ها جهت کار نیاز دارند.

موضوع دیگری که باید علاقه مندان رشته های پیراپزشکی و تحصیل پیراپزشکی به آن توجه کنند، این است که دانشجویان پس از تحصیل در هر کشوری وقتی برای کار وارد یک کشور دیگر میشوند باید پروسه معادل سازی مدارک را انجام دهند.

معادل سازی مدارک چیست؟

برخی از رشته ها مانند رشته های پزشکی ، پرستاری و .... که با انسانها و سلامت انسانها مرتبط هستند پروسه خاصی در هنگام مراجعه متقاضیان به کشور دیگر دارند.

پزشکان، پرستاران و .... هنگامی که برای اخذ ویزای کاری اقدام مینمایند میبایستی در کشور مقصد مدارک خود را به تایید سازمان های مربوطه در کشور مقصد برسانند؛ که از این پروسه به نام معادل سازی یاد میشود.

برای معادل سازی مدارک شخص می بایستی به زبان کشور مقصد تسلط داشته باشد و همچنین دوره ها و امتحاناتی که برای معادل سازی نیاز است را بگذراند.

به عنوان مثال پروسه معادل سازی برای پرستاران در کشور کانادا به امتحانات RN معروف میباشد. طبیعتا مدت زمان مورد نیاز برای معادل سازی و شرایط معادل سازی مدارک پیراپزشکان در کشورهای مختلف یکسان نمی باشد . در مقالات دیگری در همین سایت طریقه معادل سازی مدارک در کشورهای گوناگون و برای رشته های مختلف پیراپزشکان آمده است که میتوانید با مراجعه به مطالب آن نوشتارها اطلاعات مفیدی به دست آورید.

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش در رشته های پیراپزشکی

طبیعتا مدارکی که برای اخذ پذیرش (تحصیل پیراپزشکی) از دانشگاه های مختلف مورد نیاز است، یکسان نمی باشد ولی به طور کلی مدارک تحصیلی متقاضیان، مدارک هویتی متقاضیان و همچنین مدرک زبان الزامی میباشد.

پس از اخذ پذیرش تحصیلی (تحصیل پیراپزشکی) از دانشگاه مورد نظر متقاضیان می بایستی برای دریافت ویزای تحصیلی (اقامت تحصیلی) از کشور محل تحصیل خود اقدام نمایند که طبیعتا برای دریافت ویزای تحصیلی (اقامت تحصیلی) نیز مدارکی مورد نیاز می باشد. لیست مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی در کشورهای مختلف در نوشتارهای جداگانه ای به طور مفصل توضیح داده شده است.

موردی که باید حتما به آن توجه شود این است که هنگام دریافت ویزای تحصیلی (اقامت تحصیلی)

برای اطلاعات بیشتر در مورد تحصیل رشته های پیراپزشکی (تحصیل پیراپزشکی) در هر یک از کشورهای مختلف اروپایی، کانادا و ... میتوانید به مطالب موجود در این سایت مراجعه بفرمایید و یا برای مشاوره تلفنی میتوانید با مشاورین موسسه بین المللی راد تماس گرفته و از مشاوره های آنان بهره مند شوید.

 

نظرات کاربران
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :