با مراجعه به انتهای این مقاله میتوانید اطلاعات تکمیلی و دقیق در مورد شرایط تحصیل دندانپزشکی در هر کشور کسب کنید و یا در صورت نیاز میتوانید با برقراری ارتباط با موسسه راد مشاوره تلفنی رایگان دریافت کنید
رشته دندان پزشکی و تحصیل دندانپزشکی از رشته های مورد علاقه بسیاری از افراد میباشد. دلایل بسیاری باعث ترغیب اشخاص برای تحصیل دندانپزشکی در خارج از کشور وجود دارد. از جمله این دلایل میتوان به ساده تر بودن تحصیل در این رشته نسبت به رشته پزشکی اشاره کرد. همچنین درآمد نسبتا بالاتر دندانپزشکان نسبت به سایر اقشار جامعه نیز میتواند از جذابیت های تحصیل دندانپزشکی باشد.
رشته دندان پزشکی در کشورهای مختلف به صورت متفاوت ارائه میشود و طول مدت تحصیل دندان پزشکی در کشورهای مختلف متفاوت میباشد. متوسط زمانی که در کشورهای مختلف تحصیل دندانپزشکی به طول میکشد بین 5 تا 7 سال میباشد. طبیعتا نحوه و شیوه تحصیل دندانپزشکی در کشورهای مختلف نیز متفاوت میباشد. به عنوان مثال در برخی از کشورها اشخاص قبل از ورود به دانشگاه باید دوره هایی را در کالجها سپری نمایند و امتحاناتی را بگذرانند.
موضوع مهمی که در تحصیل دندانپزشکی در خارج از کشور توسط علاقه مندان به تحصیل در رشته دندان پزشکی باید در نظر گرفته شود این است که در کشوری تحصیل نمایند که دانشگاه کشور مزبور مورد تایید وزارت بهداشت و آموزش پزشکی ایران باشد.
موضوع دیگر این است که علاقه مندان به تحصیل دندانپزشکی میبایستی اگر قصد اخذ اقامت در کشور مقصد را دارند باید این موضوع را در نظر بگیرند که آیا آن کشور به دندان پزشکان خارجی اجازه و مجوز طبابت میدهد یا خیر؟
در صورتیکه که کشور مقصد برای دندان پزشکان غیر بومی اجازه طبابت صادر ننماید، اشخاص بعد از تحصیل اجازه کار در کشور مقصد را نخواهند داشت پس نتیجه این است که ویزای دانشجویی آنان هیچگاه به اقامت ختم نخواهد شد.
هزینه تحصیل دندانپزشکی در خارج از کشور
یکی از مسائل دیگری که وجود دارد هزینه تحصیل دندانپزشکی میباشد که هزینه تحصیل دندانپزشکی در کشورهای مختلف متفاوت میباشد. و باید توجه داشت که هزینه تحصیل دندانپزشکی در کشورهایی مانند فیلیپین و یا اکراین پایین تر از کشورهای اروپایی میباشد.
طبیعتا برای تحصیل دندانپزشکی در کشورهای خارجی ابتدا شخص باید از دانشگاه مزبور برای دریافت پذیرش اقدام نماید.
برای اخذ پذیرش و تحصیل دندانپزشکی در دانشگاه ها باید مدارکی را ارائه نماییم عمده مدارکی که برای اخذ پذیرش نیاز میباشد در ادامه مطلب آمده است.
مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش و تحصیل دندانپزشکی در دانشگاه های خارج از کشور
1- مدرک دیپلم و ریز نمرات سه ساله دیپلم
2- مدرک پیش دانشگاهی و ریز نمرات پیش دانشگاهی
3- ترجمه مدارک دیپلم و ریز نمرات
4- ترجمه مدرک پیش دانشگاهی وریز نمرات
5- پاسپورت
6- شناسنامه و ترجمه شناسنامه
7- مدرک زبان ( این مورد در برخی از کشورها مورد نیاز میباشد).
بعد از اخذ پذیرش در رشته دندان پزشکی و تحصیل دندانپزشکی از دانشگاه شخص می بایستی برای دریافت ویزای تحصیلی از کشور مزبور اقدام نماید. طبیعتا برای دریافت ویزای تحصیلی شخص میبایستی به سفارت آن کشور در ایران و یا هر کشوری که قانون تعریف کرده است مراجعه نماید. (برخی از کشورها در ایران سفارتی ندارند و برای دریافت ویزای آن کشور ممکن است شخص به سفارتهای موجود در کشورهای همسایه مهاجرت نماید. مانند کشور کانادا که در ایران سفارت ندارد و برای دریافت ویزای دانشجویی شخص میبایستی به سفارت کشور ترکیه مراجعه نماید).
برای دریافت ویزای دانشجویی نیز اشخاص میبایستی که مدارکی را به سفارت ارائه نمایند که این مدارک عمدتا شامل سه دسته مدارک هستند.
مدارک لازم جهت ارائه به سفارت جهت اخذ ویزای تحصیلی دندانپزشکی
1- مدارک تحصیلی
2- پذیرش دانشگاهی
3- مدارک هویتی (عکس، شناسنامه ، پاسپورت و ...)
4- مدارک مالی (تمکن مالی، پرینت حساب بانکی و ....)
5- نامه عدم سو پیشینه ( این مورد در برخی از کشورها مورد نیاز میباشد).
در این مطلب مواردی ارائه شد که به صورت کلی شرایط تحصیل دندانپزشکی در کشورهای خارجی و کشورهای اروپایی را بررسی نمودیم و مدارک لازم برای دریافت پذیرش دانشگاهی و نیز مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی گفته شد. در صورتیکه تمایل داشته باشید شرایط تحصیل دندانپزشکی را در هر کشوری به صورت اختصاصی بررسی نمایید میتوانید به مطالبی که در مورد هر کشور در همین سایت وجود دارد مراجعه بفرمایید، و یا با مشاورین موسسه بین المللی راد تماس گرفته و از مشاوره های تخصصی آنان بهره مند شوید.