اعتبار مدارک پزشکی و دندان پزشکی ایران در جهان
آیا مدارک پزشکی و دندان پزشکی ایران در جهان اعتبار دارند؟ دانشگاه های ایران از نظر رتبه بندی در جهان در چه سطحی قرار دارند؟ آیا همه مدارک تحصیلی ایران در جهان دارای اعتبار هستند؟ مردک دندانپزشکان ایرانی در خارج از کشور اعتبار دارند؟
افرادی که فارغ التحصیل رشته دندان پزشکی میباشند و یا افرادی که قصد دارند رشته دندان پزشکی را برای ادامه تحصیل برمی گزینند، غالبا این سوال را مطرح مینمایند که اعتبار مدارک دندان پزشکی ایران در جهان به چه صورت میباشد، آیا مدارک دندان پزشکی ایران در جهان دارای اعتبار میباشد و یا دانشگاه های ایران از نظر رنکینگ جهانی در چه رتبه ای قرار دارند؛ و دندان پزشکان ایرانی مدارک خود را برای کدامین کشورها میتوانند ارائه نمایند. این سوالات و سوالاتی از این دست معمولا سوالاتی میباشد که دندان پزشکان برای مشاورین ما مطرح مینمایند، و خواستار پاسخ از آنام میباشند.
در این نوشتار قصد داریم در مورد سوالات بالا توضیحاتی را در اختیار دندان پزشکان و علاقه مندان به تحصیل در رشته دندان پزشکی قرار دهیم.
در ابتدا بهتر است در مورد تاریخچه دندان پزشکی در ایران و اطلاعاتی در مورد رشته دندان پزشکی را ارائه نماییم.
در قرون گذشته عدهٔ معدودی از سلمانیها، و عطارها معمولا با روش های مختلف برای کشیدن دندان ها و یا در مواردی استفاده از روکش برای دندان ها اقدام می کردند و یا برای تسکین درد دندان ها ضماد هایی را در اختیار مردم قرار میدادند و بنابراین شاید از این افراد به عنوان اولین دندان پزشکان بتوان یاد نمود. بعدها مسئلهٔ آموزش دندانپزشکی مطرح شد که اولین افرادی که به بحث آموزش دندان پزشکی در این توجه نمودند افرادی چون دکتر میلچارسکی، دکتر سیاح و برخی دیگر از دندانپزشکان آن زمان بودند، بنابراین در آن زمان شاخه ای از طب را در مدرسه دارالفنون تهران راه اندازی نمودند که در واقع میتوان آن را به عنوان اولین دانشکده دندان پزشکی محسوب نمود این کلاس در سال 1297 ایجاد گردید.
اولین دستور راه اندازی مدرسه دندان سازی در سال 1309 صادر شد که راه اندازی این مدرسه توسط دکتر میلچارسکی با همکاری دکتر استپانیان انجام شد. و اکنون این رشته در بسیاری از دانشگاه های علوم پزشکی ایران تدریس میشود و سالیانه دانشجویان بسیاری در این رشته تحصیل مینمایند. برای مثال میتوان دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تهران و ... را نام برد
برای اخذ مدرک دکترای عمومی دندانپزشکی در یک دوره پنج ساله دانشجوبان باید واحدهایی نظری و عملی را آموزش ببینند. معمولا دو سال ابتداییِ این دوره مربوط به علوم پایهٔ پزشکی میباشد. دانشجویان میتوانند پس از اخذ مدرک عمومی خود به شرط قبولی در آزمون دستیاری در یکی از شاخههای تخصصی این رشته ادامه تحصیل دهند. از شاخههای تخصصی این رشته میتوان: ارتودانتیکس- اندودانتیکس- جراحی فک و صورت- پروتزهای دندانی و بیماریهای دهان و آسیب های جرم شناسانه و … را نام برد.
فارغ التحصیلان دندان پزشکی دانشگاه های ایران مدارک خود را از دانشگاه محل تحصیل خود دریافت مینمایند که تمامی دانشگاه های ایران زیر نظر وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی میباشند. این بدان مفهوم است که دانشگاه های ایران همگی تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را دارا میباشند. با توجه به این موضوع اکثر کشورهای جهان تایید دانشگاه های ایران را میپذیرند. ولی باید دندان پزشکان این مورد را در نظر بگیرند که به طور کلی مدارک رشته های پزشکی در تمامی کشورهای جهان نیاز به معادل سازی دارند که در این بازه مقالات متفاوتی در این سایت وجود دارد و میتوانید به مقالات موجود در این زمینه و چگونگی معادل سازی مدارک دندان پزشکی در کشورهای مختلف مراجعه بفرمایید و اطلاعات لازم در زمینه چگونگی معادل سازی مدارک دندان پزشکان در کشورهای مختلف را به دست آورید.
از نظر رنکینگ جهانی باید این موضوع یادآوری شود که هر ساله رنکینگ دانشگاه ها بر اساس شرایط آن دانشگاه تغییر میکند ولی به طور کلی رنکینگ دانشگاه های ایران در بین دانشگاه های خاورمیانه دارای رنکینگ بسیار بالایی میباشد.
همچنین بر اساس آمارهای موجود در سایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانش آموختگان رشته دندان پزشکی دانشگاه های ایران از نظر سطح کیفی در سطح بسیار بالایی نسبت به بقیه فارغ التحصیلان قرار دارند. و معمولا دندان پزشکان ایرانی که به کشورهای دیگر مهاجرت مینمایند جزو قشر موفق در آن جامعه میباشند. با توجه به تمامی این مطالب باید در نظر بگیرید که تمامی دندان پزشکان وقتی برای کار و یا ادامه تحصیل به کشور دیگری مهاجرت مینمایند میبایستی در کشور مقصد مدارک خود را معادل سازی نمایند. (معادل سازی مدارک دندان پزشکان به این علت میباشد که کار در این رشته مستقیما با جان انسانها در ارتباط هست، بنابراین در کشورهای مختلف سازمان های بهداشتی آن کشور برای پیشگیری از هر گونه خطایی میبایستی ابتدا مدارک پزشکان و دندان پزشکان را تایید نماید که برای تایید مدارک نیز معمولا سه مرحله وجود دارد. این سه مرحله عبارتست از یادگیری و آموزش زبان آن کشور، گذراندن امتحانی که مربوط به علوم دندان پزشکی میباشد و در واقع سطح علمی شخص سنجیده میشود و مرحله سوم و آخر گذراندن دوره کارورزی میباشد که منظور از گذراندن دوره کارورزی هم سنجش سطح توان کار عملی شخص میباشد و هم آشنایی با قوانین و نظام بهداشتی آن کشور است.
لازم به ذکر است که شما میتوانید با مراجعه به قسمت های تحصیل پزشکی ، کار پزشکان و همچنین معادل سازی مدارک پزشکی به لینک های موجود در متن مراجعه نمایید.
برای مشاوره بیشتر در مورد چگونگی مهاجرت دندان پزشکان به کشورهای دیگر و همچنین برای دریافت اطلاعات در مورد اعتبار مدارک دندان پزشکی خودتان در جهان با توجه به دانشگاهی که از آن فارغ التحصیل شده اید میتوانید با مشاورین و متخصصان موسسه تماس بگیرید تا از راهنمایی و مشاوره آنان بهره مند شوید.