تحصیل پزشکی در ترکیه

9 / 10
از 3 کاربر

تحصیل پزشکی در ترکیه

کشور ترکیه نقطه ی اتصال دو قاره ی آسیا و اروپا است. پایتخت این کشور آنکارا و جمعیت این کشور در حدود 77 میلیون نفر است.

همسایگان مرزی ترکیه در شرق آن آذربایجان و ارمنستان، در غرب یونان و گرجستان و در جنوب ایران، عراق و روسیه هستند.

تحصیل پزشکی در ترکیه

ترکیه دارای آثار تاریخی و باستانی فراوان است و از نظر جغرافیایی دارای زیبایی های فراوان از جمله غارهای طبیعی، دریا، دشت و همچنین یک چهارم این سرزمین پوشیده از جنگل است.

در سالهای اخیر دلایل زیادی از جمله:

مسافت نزدیک این کشور به ایران، روابط تجاری و اقتصادی مناسب بین ایران و ترکیه، شرایط سرمایه گذاری و خرید ملک و در نهایت اخذ اقامت این کشور، باعث شده تا بسیاری از ایرانیان ترکیه را برای مهاجرت و زندگی انتخاب کنند.

رشد و توسعه ی ترکیه در سال های اخیر و کیفیت علمی دانشگاه های دولتی و خصوصی این کشور باعث شده داوطلبان و متقاضیان این کشور را برای ادامه تحصیل خود انتخاب کنندو از آنجا که یکی از مسائل بسیار مهم برای تمام دانشجویان در سراسر دنیا بحث هزینه های زندگی می باشد، که ترکیه در بین کشورهای اروپایی یکی از کم هزینه ترین کشورهاست.

از آنجا که بسیاری از افراد مشتاق به ادامه تحصیل در رشته ی پزشکی هستند در این مطلب قصد داریم به توضیح شرایط تحصیل در رشته ی پزشکی در این ترکیه بپردازیم.

مزایای تحصیل در ترکیه

نزدیک بودن و همجوار بودن کشور ترکیه و ایران یکی از مزیت های تحصیل در این کشور است.

هزینه های زندگی و تحصیل در کشور ترکیه بسیار معقول و مقرون به صرفه داست.

تعداد زیادی از دانشگاه های ترکیه مورد تایید وزارت علوم و وزارت بهداشت هستند و دانشجویان بعد از تحصیل می توانند به کشور خود برگردند و مشغول به کار شوند.

دانشگاه های این کشور امکانت آموزشی، رفاهی و آزمایشگاهی بسیار خوبی را به خصوص در رشته های پزشکی برای دانشجویان فراهم کرده اند.

شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه

در مرحله ی اول متقاضیان تحصیل در رشته ی پزشکی در کشور ترکیه باید دارای مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی در رشته های تجربی یا ریاضی باشند تا بتوانند در آزمون ورودی دانشگاه های این کشور شرکت کنند.

امتحان یا آزمون های ورودی جهت تحصیل پزشکی در ترکیه آزمون های، SAT و YOS هستند. بنابراین متقاضیان تحصیل پزشکی باید در یکی از این آزمون ها شرکت کرده و نمرات لازم را کسب کنند. آزمون YOS نسبت به آزمون SAT فراگیرتر است و تعداد بیشتری از دانشگاه ها نیجه ی این آزمون را ملاک پذیرش قرار می دهند.

آزمون YOS شامل دو بخش است: بخش اول این آزمون امتحانی از دروس ریاضی، هوش و هندسه است که این سوالات به دو زبان ترکی و انگلیسی هستند که متقاضی در صورت تسلط نسبی به هر دو زبان می تواند به سوالات پاسخ دهد.

بخش دوم این آزمون برای سنجش دانش زبان ترکی متقاضیان است که در صورتی اهمیت دارد که شخص بخواهد به زبان ترکی ادامه تحصیل دهد. آزمون YOS شرایط سنی ندارد و معمولا در فروردین ماه هر سال برگزار می شود.

آزمون SAT نیز آزمونی است از دروس ریاضی، نگارش و درک مطلب که به زبان انگلیسی برگزار می شود.

بعد از قبولی در هر یک از این آزمون ها شخص باید زبان تحصیل خود را انتخاب کند، بسته به اینکه زبان تحصیل انگلیسی یا ترکی باشد شخص باید مدرک زبان مورد نظر را ارائه دهد. اگر زبان تحصیل در دانشگاه انتخابی انگلیسی است که معمولا بیشتر دانشگاه های خصوصی در ترکیه به زبان انگلیسی هستند شخص باید مدرک آیلتس 6 تا 6.5 را ارائه دهد و اگر زبان تحصیل متقاضی ترکی است ارائه مدرک زبان تومر یا همان دیپلم زبان ترکی الزامی است.

مدت زمان و هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه

مدت زمان تحصیل در رشته ی پزشکی در ترکیه یک دوره شش ساله است و هر ترم تحصیلی از دو ترم تشکیل شده است.

متوسط هزینه ی تحصیل در دانشگاه های دولتی این کشور سالیانه حدود 2000 دلار و در دانشگاه های خصوصی مانند دانشگاه فاتیح که تنها دانشگاه خصوصی مورد تایید وزارت بهداشت ایران در ترکیه است حدود 20000 دلار در سال است.

معرفی تعدادی از دانشگاه های مورد تایید وزات بهداشت ایران در ترکیه

دانشگاه حاجت تپه

دانشگاه استانبول

دانشگاه مرمره

دانشگاه آناتولی

دانشگاه آنکارا

شما میتوانید با مراجعه به بخش های تحصیل دندانپزشکی در ترکیه و یا کار پزشکان در ترکیه از اطلاعات بیشتر و کاملتری در این زمینه برخوردار شوید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اخذ ویزای تحصیلی و ادامه تحصیل پزشکی در ترکیه و سایر کشور ها می توانید با شماره های موسسه بین المللی راد تماس گرفته و از مشاوره ی رایگان تلفنی با مشاوران متخصص در این زمینه بهره مند شوید.

نظرات کاربران
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :